Embryotransplantatie

Voortplantingspraktijk Paard is gespecialiseerd in merriebegeleiding en embryotransplantatie op maat. Wij verschaffen tweede- en derdelijns diergeneeskunde op het gebied van de gynaecologie.

Er is sprake van consistente expertise op het gebied van de voortplanting voor de fokker die het voortplantingspotentieel van zijn/haar dieren wenst te maximaliseren. Zo bieden wij een klantgerichte service ook voor de eerstelijns dierenarts die met zijn of haar vragen en patiënten bij ons terecht kan.

We zijn uitgerust om op locatie een embryo te spoelen en over te plaatsen in een draagmerrie. In samenwerking met Dierenartsenpraktijk Haarle bieden we deze dienst op locatie aan. Uw merrie kan op de gebruikelijke manier begeleid en geïnsemineerd worden. Voor de embryospoeling maken we dan een afspraak op de locatie bij Dierenartsenpraktijk Haarle. Afhankelijk van de draagmerrie die ter beschikking staat, kan de transfer direct op de praktijk gedaan worden of kan het embryo vervoerd worden en elders in een geschikte draagmerrie overgeplaatst worden.

We leveren kwaliteit op basis van onze inzet, kennis en ervaring. Daarnaast hebben we servicegerichtheid en een open communicatie met de klant hoog in het vaandel staan.

Myrthe Wessel studeerde diergeneeskunde in Utrecht, behaalde haar diploma in 2000 en vertrok daarna naar Amerika. Daar deed ze de specialistenopleiding Gynaecologie. In 2002 ging ze naar Nieuw-Zeeland om zich ook daar bezig te houden met de begeleiding van merries en in 2005 behaalde ze het Amerikaans en Europees specialisme Gynaecologie. Eenmaal terug in Nederland begon ze in 2008 voor zichzelf en drie jaar geleden ging ze de samenwerking aan met Maaike Lautenschutz. Begin dit jaar vormde dit duo een maatschap.

Maaike Lautenschutz deed haar studie diergeneeskunde in Gent en behaalde haar diploma in 2006. Na haar opleiding ging ze aan de slag bij DAP Bodegraven en daar gaf ze aan dat voortplanting bij het paard haar passie was. Daar kreeg ze de ruimte voor en zo werd ze uiteindelijk hoofd voortplanting bij de kliniek. Tot Myrthe haar vroeg als ZZP’ers samen te gaan werken en ze die kans met beide handen aan heeft gegrepen.

Sinds begin 2017 zijn de 2 praktijken van Myrthe (Specialistische Voortplantingspraktijk) en Maaike (Paardenpraktijk VLS) gefuseerd naar 1 praktijk; Voortplantingspraktijk Paard. De praktijk is inmiddels uitgebreid met een extra dierenarts: Martine Uittenbogaard en dierenartsassistente: Dide Jansman. We zijn erg blij dat zij ons team zijn komen versterken.

Meer weten over embryotransplantatie?

Op www.svp-wessel.nl

en  www.paardenpraktijk-vls.nl vind je hierover meer informatie.